27. února 2011

Lehký vánek ....



Lehký vánek ... je u nás hóóódně oblíbená buchtička ....

Receptík:
na těsto: 30 dkg: Hery, 30 dlg: ml. cukru, 1 vanilkový cukr, 1 kávová lžička: rumu, 4 žloutky, 3 polévkové lžíce: mléka, 6 bílků, 40 dkg: hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 polévkové lžíce:  kakaa  
náplň: 2 žloutky, 3 polévkové lžíce: ml. cukru, 1 vanilkový cukr, 50 dkg: tvarohu ( tvaroh ne vaničkový, ale kostku ), 50 ml: mléka
příprava:  heru,cukr, vanilku a rum utřeme do pěny. Postupně přidáme žloutky a mléko. Z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Mouku a tuhý sníh střídavě zlehka vmícháváme do pěny. Polovinu těsta rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.  Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a necháme ho stranou.
Na přípravu náplně vymícháme žloutky s cukrem a vanilkou. Přidáme tvaroh, mléko a všechno spolu dobře vymícháme. Náplň opatrně natřeme na bílé těsto, pokryjeme kakaovým těstem a dáme péct.  Vychladlý moučník pocukrujeme.
Dobrou chuť ...

Děkuji moc za návštěvu ...  Denisa

1 komentář:

  1. Zdavím Deni, dnes jsme se sešli jako každou neděli a je nás12. Pokud není nikdo nemocen!po obědě si ke kávičce dali- Lehký vánek -moc jim chutnal jsem ráda.Díky a hezký večer Daja.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu a komentáře ♥ ♥ ♥

Oblíbené příspěvky