Hrášek po kyselu ...
1 větší plechovka hrášku ( nebo 2 menší )
1 cibulka
1 šlehačka ke šlehání ( nebo zakyslá smetana )
4 pl. hladké mouky
sůl
pepř
vegeta
citr. šťáva
- cibulku na másle zesklovatíme ...
- vyklopíme hrášek i s nálevem, trošku ovegetujeme podlijeme vodou ( vody nalijeme tolik kolik chceme mít omáčky ) ...
- necháme přejít varem a zahustíme ... a to tak že do šlehačky nebo zakyslé smetany zamícháme 4 pl. hladké mouky ...
- osolíme, opepříme a necháme přejít varem ...
- nakonec kápneme trošku citr. šťávy ...
- podáváme s chlebem ... ale já to miluji s rohlíkem ...
- pokud recept některá vyzkoušíte přeji dobrou chuť ...
... tímto receptem bych se chtěla zůčastnit soutěže u Lenky včelky ... VRAŽ DO TOHO KOPU LÁSKY
... pěkný večer ... dobrou noc ...
Tyhle omáčky na kyselo miluji ,dělám tak koprovku hřibovku ,cibulovku ....Jen z hrášku ne .Bude to zas něco jiného !!!Díky Daja
OdpovědětVymazatDeni, děkuju za recept do soutěže. Tuto hráškovou polévku neznám a až budu mít příležitost, ráda jí vyzkouším. Ahoj
OdpovědětVymazatHned bych si dala.
OdpovědětVymazatDeni, včera jsem si kvůli této polévce koupila hrášek. Večer jí uvařím. Díky za receptík. Hezký slunečný den. Lenka :-)
OdpovědětVymazatJá znám , naučila jsem se ale až od bývalé tchýně, která pocházela ze Slovenska, doma u rodičů jsme dřív nikdy nevařili. Dětem to chutnalo, tak už hrášek zůstal v našem jídelníčku.
OdpovědětVymazatPostup mám ale trošičku jiný, také orestuju na cibulce, podusím, nechávám s hráškem povařit celé stroužky česneku a celý pepř a používám mražený hrášek, není tak měkký.
Zahustím též moukou se smetanou - šlehačkou, nekyselíme, podáváme s bramborem a vajíčkem - volské oko.
Vyzkouším vaši verzi s citronem.