10. května 2018

PODZÁMECKÁ ZAHRADA

Podzámecká zahrada byla založena v roce 1509 a během několika století rozšířena do impozantní rozlohy 64 hektarů. Od počátku se měnil její obsah i vzhled. Ze zelinářské a ovocnářské zahrady byla v 17. století přebudována na zahradu barokní. V 19. století na stylový krajinářský park a dnes je zde vysázeno přes 200 druhů vzácných stromů z různých částí Evropy, Ameriky i Asie.








Typické pro tuto zahradu je bohaté využití vodní složky (rybníčků a potůčků). Zahrada je rozdělena do několika částí, každá z nich má přitom svůj osobitý vzhled. Součástí Podzámecké zahrady jsou nejenže louky a prastaré stromy, ale také zajímavé architektonické díla, jako třeba Pompejanská kolonáda, Paví dvůr, Colloredova kolonáda a podobně. Pro svůj jedinečný vzhled patří k evropským unikátům a na seznam UNESCA patří zcela zaslouženě. V zahradě tak naleznete barokní zahradu, sentimentální zahradu i romantický park. V parku naleznete více než 1500 stromů.


 























procházka zahradou stojí za to 
klidně bych tam mohla být celý den 

mějte se krásně 
mám Vás ráda

DENISA


4 komentáře:

  1. Denisa, sehr schöner Garten .. Ich würde gerne auch dorthin gehen .. Sie haben die Reise auf jeden Fall genossen. Katja

    OdpovědětVymazat
  2. Denisa, hello from England .. in the garden I was once ... is beautiful .. Di

    OdpovědětVymazat
  3. Hezká zahrada,často jsme sem jezdili....Ila

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné fotky, dobrý tip na výlet...:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu a komentáře ♥ ♥ ♥

Oblíbené příspěvky